Dagrapport

Hier vindt u tijdens de Europese Spelen van 30 juni tot 4 juli dagelijks een verslag van de resultaten van ons team. De openingceremonie is op 30 juni. De eerste wedstrijden op de 31ste.

zondag (4/7) Atletiek en sluiting
Vandaag was het weer feest voor team Holland. De atletiekdag is het traditionele hoogtepunt van de spelen. Nederland speelt er vaak een bescheiden rol met een goudenregen voor Andre Lassoij in het hoogspringen, verspringen en sprinten. Jarenlang moest vooral hij de eer voor Nederland hooghouden. Dit jaar stond er een team klaar om Nederland op de kaart te zetten. En wat een team...

De dames pakken bij elkaar 10 medailles. Lia Cost besluit een toch al sterk toernooi (met 2 goud in het tennis) met goud bij de sprint en in het kogelstoten. En passent ook brons op de 4km (hard)lopen. Paulien loopt zich naar zilver bij de 4km (hard)lopen. Carolien had al 2xgoud in het badminton en voegt daar sprintgoud aan toe. Simone pakt zilver op de 800 meter en wint daarmee ook brons op de biatlon (optelsom van 800m+wielrennen). 

De heren doen het ook uitstekend. Albert pakt brons op de 400m. Een wereldprestatie voor Albert, Een overwinning op zichzelf! Guus pakt twee keer goud. Bij het hoog- en verspringen. Bij balwerpen en kogelstoten pakt hij brons. Johan voegt aan zijn vioer zwemmedailles nog de bronzen medaille bij het hoogspringen toe. Arno pakt goud bij het balwerpen tegen een beer van een engelsman. Hij wint zilver in de sprint en bij het verspringen. Niet zo gek voor zijn eerste spelen. Andre, vaak goed voor veel goud, neemt genoegen met 2x zilver. Martijn doet waarvoor hij kwam en wint de 100 meter sprint met de beste tijd van de dag. Hij pakt er ook brons bij de 4km hardlopen.

Dan de estafettes over 4x100meter. Het damesteam van Lia, Carolien en Simone werd gecompleteerd door een Ierse. Samen pakte ze in een zinderende race nog op de valreep het zilver. Tot slot de heren estafette van Henk, Arno, Andre en Martijn. Een race over twee heats waarin we als favoriet van start gingen. En we maakte het waar. Henk zetten een goede start neer waarna Arno  en Andre de nummer 1 plek veroverde. Martijn liep met een denderend slot de gouden medaille binnen. Goud voor Nederland.

In totaal vandaag 27 medailles. De atletiekdag was nog nooit zo succesvol.

zaterdag (3/7) - Tafeltennis, Wielrennen en Volleybal

Tafeltennis
De dag van het tafeltennis begon vroeg. Om half 8 was de bus er om alle spelers naar het stadion te brengen. Pieter, Ben, Jaap en Albert waren de mannen die Nederland zouden gaan vertegenwoordigen. Maar tijdens het Midzomernachtsfeest werd Marcia gevraagd om samen met de Belgische Stephanie te dubbelen. Dus zo gezegd zo gedaan. Dus met 4 man en 1 vrouw sterk ging het oranje legioen er tegenaan. Het was een drukte van jewelste in de Teleborghallen en ook het aantal Nederlandse supporters groeide en groeide. Het waren spannende wedstrijden waarbij zelfs de Nederlandse mannen Pieter en Ben tegen elkaar moesten strijden om het brons. Pieter was vandaag de sterkste maar strijd was er niet tussen de heren het was alleen maar ontzettend gezellig. De dubbels waren spannend en Jaap en Albert hebben nipt verloren met 11-0 11-0......
Ben en Pieter hebben samen hard gevochten met een mooie gouden plak als resultaat. Dan Marcia samen met de Stephanie, een Belgisch Nederlandse strijd tegen de Engelsen. Marcia had nog nooit een tafeltenniswedstrijdje gespeeld en kreeg vlak van te voren nog een keer kort de regels door van Stephanie tijdens de warming up. Toen de strijd tegen de Engelse dames. Het was spannend maar vooral ook gezellig tussen de Belgische en Nederlandse dames. Uiteindelijk resultaat....Goud. Ook de Nederlandse supporters waren weer luid en duidelijk aanwezig en de sfeer was opperbest.
Wielrennen

`I want to ride my Bicycle, I want to ride my Bike … `

Simone en Martijn aan de start van deze mini Tour de France tegen de crème de la crème van (getransplanteerd) wielrennend Europa. Goed gekleed en vol zelfvertrouwen. Op huurfietsen, dat dan wel. Om ons heen blinkend aluminium en vederlicht carbon. Ons kon het niet deren. We zetten een roestige versnelling in het verzet en waren van plan ons kranig tye weren.
De race ging over 8 door de wind erg zware ronden van 2,5 km. Vanaf het hoogste punt was het eerst een kilometer dalen en daarna anderhalve kilometer tegen de wind in omhoog. Het publiek was dolenthousiast en juichte bij elke finishpassage. En dat was wel nodig ook, tijdens het kuitenbijtertje van de klim. Menige carbonrijder had het zwaar en sommige zouden uiteindelijk ook door het ijs zakken. Helaas had Simone een fiets waar je nog geen junk mee blij zou maken, dus kon geen plek op het podium ververen. Ze eindigde uiteindelijk als 4de naast het podium. Ook Martijn moest uiteindelijk genoegen nemen met een vierde plek. Ruim na de 3 snelsten van de dag, maar voor menige racefietsrijder (zie foto). Voor Simone wat teleurstellend, voor Martijn een mooie race. En voor beide een goede uitgangspositie voor de biatlon.


Volleyball
Met een mooi gevarieerd team onder aanvoering van Egbert was het tem klaar voor een paar mooie partijen. De poule bestond uit Engeland, het sterke Griekenland en de topfavorieten Finland. Na een korte warmingup en wat inspelen moest het echt gaan geb euren. Ons 9 man sterke team speelde volgens het ingenieuse AB-BC-CA systeem. Naast Egbert tast nog steeds iedereen in het duistger J .
Enfin. Engeland was de eerste prooi. Althans. De eerste set gi8ng naar Nederland. Daarna sloeg onderschatting toe. Na 8-1 voor kwamen de engelsen sterkt terug om detweede set te winnen en daarmee set 3 af te winfen. Helaas kon Nederland zich onvoldoende herpakken en moesten we de winst aan de Engelsen laten. Ach ja, wij zitten wel in de halve finale van het WK. De potten tegn Griekenland en Finland waren leuk, maar echte kansen hadden we niet meer. De Finnen zouden later de finale winnen. Nederland blijf achter met stof voor de evaluatie en een – nog te bedenken – ontwikkelplan voor onze comeback in Apeldoorn 2012.


vrijdag (2/7) - Badminton en petanque
Golf
Vrijdag was ook de dag van het golftoernooi. Hier waren we met twee man vertegenwoordigd. Piet Haak met handicap 28 en Pieter osnabrugge met handicap 24,5. Het was een stralende dag op een hele mooie groene en bosrijke baan van de golfclb Vaxjo. Er waren 18 deelnemers waarvan 6 in de A-klasse speelde met handicap van 0 tot 18 en in de B-klasse speelde 12 man met handicap 18 tot 28. Piet en Pieter kwamen beide uit in de B-klasse. Alle nationale teams waren vertegenwoodigd, zo speelde Piet met een Ier en een Oostenrijker. Pieter speelde speelde met een Noor en een Deen.
Met de warmte en de lange baan werd het een zware dag. Na 5 uur waren we binnen en stond er een heerlijke lunch klaar. Hierna was de medaille uitreiking en groot was de vreugde toen bleek dat Pieterr Osnabrugge in de B-klasse eerst was geworden en de gouden medaille kreeg omgehangen. Hij was hier zeer blij mee, na eerder al eens brons en zilver te hebben gewonnen, dat hij het liet merken ook door van oor tot oor te glunderen. Piet Haak had zijn dag niet en eindigde in de onderste regionen, maar hij deelde mee in de feestvreugde van Pieter. Al met al een zeer geslaagde dag...

Badminton
Het is een mooie dag in Zweden. Inmiddels zijn alle wedstrijden voor het Nederlandse Team gespeeld. Zeer succesvol, dat is zeker. De ochtend begon vroeg. Om 08:30u moesten we in de sporthal zijn. De sporthal was niet zo groot en we speelden boven. Een voordeel hier was het licht, de lichtbakken hingen aan de zijkant dus je kon niet in het licht kijken tijdens je partij. Dus een opmerking als: 'ik zag de shuttle niet zo goed door de lichtinval' kon hier niet gebruikt worden.
Voor sommigen van het Nederlandse Team was het weer even wennen aan de standaard shuttles. Er wordt toch al veel met verenshuttles gespeeld door de badmintonners. De partijen waren erg wisselend van niveau. Maar de uitslag is er niet minder om. Arno mocht het spits afbijten. Jammer genoeg bleek tijdens de tweede wedstrijd dat zijn Finse tegenstander te sterk was en lag hij uit de poule. Samen met André behaalde hij wel het zilver in het dubbelspel. Albert en Henk hadden in Leeuwarden al behoorlijk wat getraind samen dus het spel verliep prima. Ze werden tweede bij hun dubbels en kregen dus ook hun zilveren medaille om hun nek. Ben speelde samen met de Zweed Lenny. Zij maakte samen deel uit van een internationaal team met een prachtig resultaat. Nog nooit samen gespeeld en dan toch tweede worden. Uiteraard waren er ook dames die speelden. Jinny kwam zoals op iedere spelen de Engelse Maggie tegen. Jammer genoeg was zij te sterk voor haar. Maar een zilveren medaille is een prachtige prestatie. Carolien had weinig tegenstand en versloeg haar Engelse concurente wat resulteerde in een gouden plak. De dames speelden samen ook nog de dubbels waarin zij hun titel als Europese kampioenen prolongeerden.
Ook vandaag dus weer een medailleregen. Maar liefst 7 medailles werden toegevoegd aan de prachtige lijst die er al was. Het totaal staat nu op 33 medailles.

Petanque

Midzomernachtsfeest
Na deze inspanningen werden we meegenomen in de Zweedse traditie van het Midzomernachtsfeest. Traditionele dans en lekker eten (hoewel de toegezegde aardbeientaart node werd gemist). Uiteindelijk mochten we zelf nog meedansen. Een hoogtepunt ?

donderdag (1/7) - Tennis en zwemmen
Zwemmen
Vanmorgen zat iedereen al vroeg aan het ontbijt. Er waren namelijk enkele supporters die om half 8 naar het zwembad gingen om de tribune oranje te versieren en om de beste plek te reserveren. En de sporters moesten om 8 uur in de bus zitten naar het zwembad, zodat de wedstrijden om 9 uur konden beginnen. Dit jaar waren er 10 Nederlandse zwemmers die zich ingeschreven hadden (André , Henk, Jaap, Guus, Johan, Gerard, Anneke, Paulien, Simone en Evy) en op het laatste moment heeft Carolien het estafetteteam compleet gemaakt. Een leuke club dus.
Eenmaal aangekomen in het zwembad hebben we eerst samen de inschrijfgegevens doorgenomen, omdat er een paar foutjes in de startlijst bleken te staan. Nadat dit opgelost was waren we er klaar voor!
De dames mochten het spits afbijten, al snel gevolgd door de heren. De 50 meters en de 100 meters volgden elkaar vlug op, en het Nederlandse team deed het geweldig! Er werden 19 medailles gewonnen!
Na de individuele afstanden volgden de estafettes. Het damesteam, bestaande uit Paulien, Simone, Carolien en Evy mocht beginnen. Het was een hele spannende wedstrijd, maar helaas werden ze op een paar honderdste na net 2e. Jammer, maar wel een goede wedstrijd! Daarna was het herenteam aan de beurt, bestaande uit Johan, Jaap, Henk en André . Ook zij gingen erg goed en wonnen dan ook de Bronzen medaille. Dat bracht de medaillestand voor de zwemmers op 21. In totaal is er 8 keer goud, 9 keer zilver en 4 keer brons gewonnen!

Met alle gezelligheid, aanmoediging van de supporters en natuurlijk de resultaten, was dit een geslaagde ochtend die afgesloten werd met ons traditionele bommetje!

Tennis
Deze dag was voor Lia, Marcia en Martijn de dag van het tennis. De dag begon nog redelijk
koel, maar werd allengs warmer. Martijn en Marcia beten het spits af. Met klinkende overwinningen van 6-4 respectievelijk 6-1 hadden zij de eerste buit binnen. (we spelen wedstrijden van 1 set). Daarna was het direct weer de beurt aan Martijn ie zijn tweede partij met een simpele 6-1 binnenhaalde. Goud voor Martijn en goud voor Marcia. Marcia speelde nog een tweede partij buiten meddeinging tegen de Oostenrijkse Jutta. Marcia had de buit al binnen dus ze gunde Jutta de eer...:)
Toen werd het spannend. Lia speelde een heroische partij tegen een erg jonge speelster uit Noorwegen met een verwoestende forehand. Lia vocht als een leeuw. Na 3-0 achter kwam ze terug tot 5-5. De zon brandde fel op het heetst van de dag. Na ruim 1,5 uur spelen was de pijp leeg. Het werrd 7-5 voor de dolgelukkige Noorse. Maar Lia was morele winnaar. De andere tegenstandster was zo geschrokken dat ze zonder te spelen tegen Lia al opgaf. Omdat Lia en de Noorse in andere leeftijdsgroepen strijden was er toch het verdiende goud voor Lia.
De enige dubbel ging tussen Lia&Marcia tegen de Noorse en de Oostenrijkse. Een strijd waar nog lang aan nagedacht wordt. Onze dames hadden beide al een enkel verloren tegen de tegenstanders. OOk in de dubbel gingn ze vlot van start. Het werd al 3-0 achter. Daarna werd de Nederlandse leeuw wakker. Lia hield de Nederlandsen in de strijd totdat Marca de ballen begoin te rakn. Het werd 3-3, 4-4 en zelfs 5-5. De hitte was onverdraagbaar maar de supporters onvermoeibaar. En ons tem was geweldig. Ze lieten de uitgeputte tegenstanders alle hoeken van de baan zien.En wonnen met 7-5. De smaak van de revanche is nog nimmer zo zoet geweest...

Al met al met 4x goud in het tennis en 21 medailles in het zwemmen geen gekker dag voor Team Holland.
Woensdag (30/6) - Openingsceremonie

'I hereby declare these games open'

Deze woorden klonken vandaag omn 18:30 in de conferentiezaal van het Elite Park Hotel, Vaxjo. Uitgesproken door de Zweedse voorzitter van de vereniging voor hart- en longgetransplanteerden Viking. Hiermee zijn de spelen echt gestart.

Eerder vandaag was een vrij programma. Een grote groep ging te voorbereiding op de wedstrijden het wedstijdbad verkennen, terwijl Lia, Marcha en Martijn naar de tennisbanen vertrokken voor een korte training daar. Het zwembadpersoneel wist nog niets van de komende wedstrijden, en ook de tenbnisbanen waren nog niet gebriefd. Toch lagen de banen er goed bij. Het weer is ons nog gunstig gezind. Niet te warm, niet te koud, maar lekker sportief weer.

Om 16:00 verzamelen we als Nederlands team om een groepsfoto te maken en ons te voegen bij de parade door de stad (onderdeel van de openingsceremonie). Een grote optocht van alle 22 deelnemende landen trekt door het centrum van Vaxjo. Veel toeschouwers langs de kant. Vragende blikken ook van mensen die nog geen aankondigingen van het event hebben gezin of gelezen. En natuurlijk heel veel foto's van deelnemers, toeschouwers en schrijvende pers. Er zijn ook opnames gemaakt voor de Zweedse televisie, maar vermoedelijk zullen we die niet terugzien op het acht-uur journaal. Op de website van Carolien ( http://www.carolientiel.nl/   ) staat wel het een en ander aan filmmateriaal.

Tennis
Deze dag was voor Lia, Marcia en Martijn de dag van het tennis. De dag begon nog redelijk
koel, maar werd allengs warmer. Martijn en Marcia beten het spits af. Met klinkende overwinningen van 6-4 respectievelijk 6-1 hadden zij de eerste buit binnen. (we spelen wedstrijden van 1 set). Daarna was het direct weer de beurt aan Martijn ie zijn tweede partij met een simpele 6-1 binnenhaalde. Goud voor Martijn en goud voor Marcia. Marcia speelde nog een tweede partij buiten meddeinging tegen de Oostenrijkse Jutta. Marcia had de buit al binnen dus ze gunde Jutta de eer...:)
Toen werd het spannend. Lia speelde een heroische partij tegen een erg jonge speelster uit Noorwegen met een verwoestende forehand. Lia vocht als een leeuw. Na 3-0 achter kwam ze terug tot 5-5. De zon brandde fel op het heetst van de dag. Na ruim 1,5 uur spelen was de pijp leeg. Het werrd 7-5 voor de dolgelukkige Noorse. Maar Lia was morele winnaar. De andere tegenstandster was zo geschrokken dat ze zonder te spelen tegen Lia al opgaf. Omdat Lia en de Noorse in andere leeftijdsgroepen strijden was er toch het verdiende goud voor Lia.
De enige dubbel ging tussen Lia&Marcia tegen de Noorse en de Oostenrijkse. Een strijd waar nog lang aan nagedacht wordt. Onze dames hadden beide al een enkel verloren tegen de tegenstanders. OOk in de dubbel gingn ze vlot van start. Het werd al 3-0 achter. Daarna werd de Nederlandse leeuw wakker. Lia hield de Nederlandsen in de strijd totdat Marca de ballen begoin te rakn. Het werd 3-3, 4-4 en zelfs 5-5. De hitte was onverdraagbaar maar de supporters onvermoeibaar. En ons tem was geweldig. Ze lieten de uitgeputte tegenstanders alle hoeken van de baan zien.En wonnen met 7-5. De smaak van de revanche is nog nimmer zo zoet geweest...

Al met al met 4x goud in het tennis en 21 medailles in het zwemmen geen gekker dag voor Team Holland.
Woensdag (30/6) - Openingsceremonie

'I hereby declare these games open'

Deze woorden klonken vandaag omn 18:30 in de conferentiezaal van het Elite Park Hotel, Vaxjo. Uitgesproken door de Zweedse voorzitter van de vereniging voor hart- en longgetransplanteerden Viking. Hiermee zijn de spelen echt gestart.

Eerder vandaag was een vrij programma. Een grote groep ging te voorbereiding op de wedstrijden het wedstijdbad verkennen, terwijl Lia, Marcha en Martijn naar de tennisbanen vertrokken voor een korte training daar. Het zwembadpersoneel wist nog niets van de komende wedstrijden, en ook de tenbnisbanen waren nog niet gebriefd. Toch lagen de banen er goed bij. Het weer is ons nog gunstig gezind. Niet te warm, niet te koud, maar lekker sportief weer.

Om 16:00 verzamelen we als Nederlands team om een groepsfoto te maken en ons te voegen bij de parade door de stad (onderdeel van de openingsceremonie). Een grote optocht van alle 22 deelnemende landen trekt door het centrum van Vaxjo. Veel toeschouwers langs de kant. Vragende blikken ook van mensen die nog geen aankondigingen van het event hebben gezin of gelezen. En natuurlijk heel veel foto's van deelnemers, toeschouwers en schrijvende pers. Er zijn ook opnames gemaakt voor de Zweedse televisie, maar vermoedelijk zullen we die niet terugzien op het acht-uur journaal. Op de website van Carolien ( http://www.carolientiel.nl/   ) staat wel het een en ander aan filmmateriaal.


Woensdag (30/6) - Openingsceremonie

'I hereby declare these games open'

Deze woorden klonken vandaag omn 18:30 in de conferentiezaal van het Elite Park Hotel, Vaxjo. Uitgesproken door de Zweedse voorzitter van de vereniging voor hart- en longgetransplanteerden Viking. Hiermee zijn de spelen echt gestart.

Eerder vandaag was een vrij programma. Een grote groep ging te voorbereiding op de wedstrijden het wedstijdbad verkennen, terwijl Lia, Marcha en Martijn naar de tennisbanen vertrokken voor een korte training daar. Het zwembadpersoneel wist nog niets van de komende wedstrijden, en ook de tenbnisbanen waren nog niet gebriefd. Toch lagen de banen er goed bij. Het weer is ons nog gunstig gezind. Niet te warm, niet te koud, maar lekker sportief weer.

Om 16:00 verzamelen we als Nederlands team om een groepsfoto te maken en ons te voegen bij de parade door de stad (onderdeel van de openingsceremonie). Een grote optocht van alle 22 deelnemende landen trekt door het centrum van Vaxjo. Veel toeschouwers langs de kant. Vragende blikken ook van mensen die nog geen aankondigingen van het event hebben gezin of gelezen. En natuurlijk heel veel foto's van deelnemers, toeschouwers en schrijvende pers. Er zijn ook opnames gemaakt voor de Zweedse televisie, maar vermoedelijk zullen we die niet terugzien op het acht-uur journaal. Op de website van Carolien ( http://www.carolientiel.nl/   ) staat wel het een en ander aan filmmateriaal.

 

Dinsdag (29/6) - Teambuilding BBQ

Vandaag een dagje acclimatiseren voor de groep van de vlucht van maandag. Zij hebben zich laten rondleiden de al aanwezige sporters en supporters. En hebben zich lekker geinstalleerd in hotel. Later op de dag druppelde de laatste sporters binnen zodat aan het eind van de middag de groep compleet was.

In de loop van middag heeft iedereen zich kunnen registreren zodat de deelname definitief is. Iedereen is herkenbaar aan de registratie verstrekte een badge, een rugzak en een rod petje. Gelukkig had Pieter daarin voorzien en had hij voor iedereen een veel mooiere oranje pet. Eendracht is leuk, maar we willen wel herkenbaar blijven natuurlijk.

Tot besluit van deze zonovergoten dag een BBQ voor het hele team op de nabijgelegen camping. De vooruit gereisde Egbert, Loes, en hebben de groep uitgenodigd en voorzien in overvloedige - en zeer verantwoorde - lekkernijen. NA de maaltijd hebben we even de tijd genomen stil te staan bij onze donoren en het geluk dat we hebben om dit hier allemaal te kunnen doen. Ook hebben we met het oplaten van een luchtballon stilgestaan bij al diegenen op de wachtlijst en die het niet gehaald hebben of ons zijn ontvallen. Bob, en vele anderen. We missen jullie en denken aan jullie.

Tot besluit van deze lekkere dag volgde een heerlijk ijsje en een peptalk voor de week die gaat komen.
Team Holland is er klaar voor. Let the games begin !

Maandag (28/6) - Vertrek naar Vaxjo.

Vandaag het vertrek vanaf Airport Weeze voor een deel van de groep inchecken om 15:30 en proberen een tv te zoeken voor Nederland - Slowakije. Ondanks een veelbelovend scherm mert beamer helaas geen uitzending. Pas na de douane treffen we een tv-tje. Daar voegen we ons bij de Nederlanders op doorreis. Helaas net laat voor de goal van Robben. De tweede helft kunnen we onder het genot van een drankje lekker kijken. Met een goed resultaat (2-1) en vertraging van een uur vertrekken we uiteindelijk.

Het klimaat in Vaxjo is goed. De stemming uitstekend,het Holland House ingericht en iedereen heeft er zin in. /Morgen Vaxjo verkennen en een BBQ voor de teambuilding.

 

Escura Apotheek De Maten/> P-Logic: Voor uw ICT- en Administratieve diensten Innovatieve Geneesmiddelen