Europese Spelen voor Hart- en Longgetransplanteerden

De Europese Spelen 2010 vinden plaats van 30 juni tot 4 juli in Vxj in Zweden. Het word weer een uniek evenement voor hart- en/of longgetransplanteerden in Europa waarbij zowel op hoog niveau als op recretaief niveau wordt gesport. De Olympische gedachte - meedoen is belangrijker dan winnen - staat voorop.

Wat ooit begon met de eerste spelen in Nederland in 1989 (een initiatief van Peter Hansen, gesteund door Harten-Twee) is het evenement inmiddels uitgegroeid tot een twee-jaarlijks evenement voor meer dan 250 sporters uit heel Europa. Deze spelen kennen een drievoudige doelstelling
1. Het grotere publiek te informeren over orgaandonatie
2. Het aanmoedigen tot sportieve activiteiten door getransplanteerden
3. Het bedanken van de nabestaanden van orgaandonors

Na de succesvolle spelen van 2008 in Vichy heeft Nederland deze prestatie ruimschoots overtroffen met 31 gouden, 25 zilveren en 18 bronzen medailles! En daarmee in de lokale media weer veel aandacht gegeven voor orgaandonatie. Op deze website vindt u een dagelijks nieuwsbericht van de prestaties.

Na een goede week europese spelen heb ik 4036 foto's verzameld (9,8 GB). Foto's van Wolter en Carolien komen er nog bij zodat we alrap richting de 5000 gaan. Een deskundig panel van 1 persoon (ondergetekende) zal deze reduceren tot 1000 foto's en daar een DVD van maken. Dit als herringeringen voor alle deelnemers en als visitekaartje naar de sponsors.

Sponsoring van het Nederlandse Team

Escura Apotheek De Maten/> P-Logic: Voor uw ICT- en Administratieve diensten Innovatieve Geneesmiddelen